Бутерброд буде смачнішим, якщо…

Грибне масло, сирний крем, фігурний хліб — з такими ідеями обід ніколи не здаватиметься одноманітним.

Щоб в обідню перерву перекус здавався не таким одноманітним, спробуйте зробити так: 

• Хліб змастити приготовленим удома гірчичним маслом (на 200 г розм’якшеного масла 1 ст. ложка готової гірчиці).

• Смакота – грибне масло: сушені гриби замочити, коли розм’якнуть, зварити, порізати, обсмажити спершу на сухій сковороді (щоб випарувалася рідина), а потім з маслом. Перемолоти, змішати з м’яким маслом, сіллю, чорним перцем. Подавати на грінках, натертих знизу часником.

• Приготувати сирний крем (збити 150 г твердого сиру, 150 м’якого вершкового сиру, 2 зубці часнику, кілька гілочок зелені, 0,5 скл. вершків). Кремом можна намащувати канапки або викласти його на листочки салату, крекери або сухарики за допомогою кондитерської торбинки з фігурною насадкою.

• Альтернатива майонезу – ікорний крем. Збити 200 г густої сметани з сіллю і 1 ч. ложкою білого хрону, додати 70 г ікри (червоної або білої), зелень.

• Покласти шматочок ковбаси чи шинки на соус тартар (у 150 г майонезу додати 30 г дрібно посічених маринованих огірків, 1 ст. ложку подрібненої зеленої цибулі, охолодити 30 хв, влити 2 ст. ложки лимонного соку, сіль і перець за смаком).

• Замість бутербродів з оселедцем можна: намастити хліб оселедцевим маслом (філе оселедця збити в блендері з 200 г масла) або приготувати форшмак (перемолоти філе оселедця, зелене яблуко без шкірки, невелику цибулину, відварене яйце, 70–100 г масла, приправити чорним перцем).

• Фігурний хліб для бутербродів можна зробити за допомогою формочки для печива.

• Бутерброд можна зробити багатошаровим, вирізавши в одній скибці дно і посмаживши таким чином у ньому яєчню.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook