Булочки зі штрейзелем
1 кг борошна (ще +50 г для підсипання, коли вимішуєте), 50 г свіжих дріжджів (або 17 г сухих), 0,5 л молока (теплого), 200 г цукру, 3 яйця, 100 г масла, 100 г сметани, цедра 1 лимона, 1 п. ванільного цукру, 1/2 ч. ложки солі.
Опара: в теплому молоці розчинити дріжджі, додати 1 ст. ложку цукру із загальної кількості і борошно (має бути як густа сметана), накрити і залишити на декілька хвилин. Тим часом розбити яйця, розтопити масло. В яйця додати решту цукру, топлене масло (не гаряче), сметану, ванільний цукор, сіль і цедру лимона, розмішати і з’єднати з опарою. Замісити тісто і дати підійти йому в теплому місці 1-1,5 год. Тісто обім’яти, ще раз дати йому підійти хвилин 15. Далі сформувати булочки, скласти на бритванку на відстані 5 см одна від одної, і знову дати 20 хв підрости.
Зробити штрейзель: 30 г холодного масла, 50 г борошна, 30 г цукру, 1 п. ванільного цукру.
Усе перетерти руками і покласти в холодильник, доки не будемо використовувати.
Нагріти духовку до 180 ОС. Змастити булочки яйцем, щедро посипати штрейзелем і поставити в розігріту духовку, приблизно на 20-25 хв.
Рецепт Марти Левицької. Готувала і фотографувала Наталя Макар
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 42