Булочки з вишнями та штрейзелем
Сирне тісто: 25 г пресованих дріжджів, 200 г цукру, 2 яйця, 200 г сиру кисломолочного, 400 мл молока, 1 п. ванільного цукру, цедра 1 лимона, дрібка солі, 900 г муки.
Начинка: 0,5 л консервованих вишень разом з соком, 1 ст. ложка крохмалю.
Замісити тісто та поставити підходити на 1,5-2 год. За цей час зробити начинку: з вишень половину соку відлити та розвести у ньому 1 ст. ложку крохмалю. Вишні з рештою соку поставити на плиту, коли почнуть кипіти – влити суміш соку з крохмалем та варити, весь час помішуючи, поки не загусне. Можна додати ще 1 ст. ложку цукру, хто любить солодке.
Штрейзель: 50 г борошна, 45 г цукру, 20 г холодного масла. Усе перетерти в крихту та поставити в холодильник.
Виробити булочки та залишити, щоб підійшли, змастити яйцем та посипати штрейзелем. Випікати при 180 ОС 25-30 хв.
Рецепт і фото Галі Лилик
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 33