бульбашковий хліб пампушки

Бульбашковий хліб (пампушки) без замішування

Улюблений рецепт пампушок (хліба). Вони неймовірно повітряні, на наступний день залишаються м’якенькими, якщо залишаються, бо з’їдаються миттєво.

Бульбашковий хліб без замішування

  • 300 г теплого молока, 20 г свіжих дріжджів, 1,5 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка солі, 2 ст. ложки олії, 10 г розтопленого масла, 360-370 г борошна. 
У теплому молоці розчинити дріжджі додати цукор, олію, сіль, просіяне борошно, ложкою добре розмішати. Додати розтоплене негаряче масло, добре вимішати, щоб масло увійшло в тісто. Вкрити плівкою, поставити в тепло підходити на 1 годину приблизно. Зробити ложкою або скребком обминання в мисочці.
Стіл та руки щедро підсипати борошном, викласти тісто, руками розпластати в прямокутник приблизно 1 см завтовшки. Нарізати кубиками, край скласти до середини, підкотити в кульки (формувати кульки руками, змащеними олією, а не борошном, тісто липке, з олією краще округляються на столі).
Викласти на застелене пергаментом деко в хаотичному порядку та трішки на відстані (3 мм близько).
Вкрити плівкою, залишити підійти на 15 хв. Перед випічкою змазати молоком. 
Випікати в розігрітій духовці до 180 градусів 20-25 хв до злегка золотистого кольору.

Поради господині

  • Ще теплі змазати щедро розтопленим маслом або часниковим соусом (натертий часник і сіль розтерти, додати нарізаний кріп, залити олією та розмішати).
  • Також всередину можна покласти сир, але бульбашки трішки більші робити потрібно.
  • Розрізати тісто не на рівні частини, тоді вдаються більш реалістичні бульбашки.

Рецепт і фото Тетяни Петришиної

Радимо також приготувати інші пампушки, які смакуватимуть до борщу:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook