Розкішний чеський пиріг з чорницею
- Тісто: 350 г борошна, 12 г розпушувача, 100 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 250 мл йогурту (густого), 2 яйця. Начинка: 500 г сиру, 3 яйця, 75 г цукру (+2 ст. ложки),0,5 л чорниці, дрібка солі.
- Посипка: 100 г цукру, 100 г борошна, 100 г масла, 200 г чорниці, 3 ст. ложки цукрової пудри.
- Форма 25Х35 см.
Чорницю помити, обсушити на рушнику (обережно: сильно все зафарбовує!), посипати 2 ст. ложками цукру, струсити. У миску просіяти борошно з розпушувачем, додати цукор, ваніль, перемішати. Окремо збити віничком густий йогурт і яйця. Усе ретельно змішати. Виходить густе тягуче тісто. Дно форми застелити пекарським папером, вилити тісто, розрівняти.
Начинка: білки збити з дрібкою солі до густої піни, додати цукор, збити до стійкості. Сир змішати з жовтками, акуратно ввести збиті білки, перемішати ложкою. За потреби, підсолодити.
Посипка: змішати борошно, цукор, м’яке масло, перетерти руками на крихту.
Сирну начинку викласти на тісто, насипати на неї чорницю, а зверху – посипку. Випікати у розігрітій до 180 ОС духовці 40-50 хв. Залишити у формі до повного остигання. Охололий пиріг посипати свіжими ягодами і цукровою пудрою.
Рецептом поділилася Наталя
Радимо також приготувати:
- Пиріг-коса з чорницею: справжня смакота!
- Пиріг з сиром, маком та чорницями