апостол Матвій

Бракує грошей чи шукаєте роботу – 16 листопада помоліться святому Матвію

16 листопада вшановують святого Матвія. Кажуть, щира молитва до апостола Матвія допомагає знайти вихід навіть із найскладніших фінансових труднощів, отримати хорошу роботу та оминути шахраїв.

16 листопада за новим церковним календарем вшановують апостола Матвія, одного з 12 учнів Ісуса Христа. Його вважають заступником і покровителем усіх людей, чия робота пов’язана з грошима. Це митники, продавці, підприємці, бухгалтери, фінансисти, економісти, працівники банків. А ще до цього святого моляться усі люди, які мають фінансові проблеми або шукають роботу.

Кажуть, щира молитва до апостола Матвія допомагає знайти вихід навіть із найскладніших фінансових труднощів, уникнути безробіття і шахраїв. Його іконку радять носити з собою, мати вдома та на роботі – щоб  не виникали непорозуміння з колегами та керівництвом.

Ким був Матвій і до чого тут гроші?

Матвій був митником (митарем) і збирав податки з купців, які проїздили повз нього. Митарі були заможними і впливовими, але їх зневажали люди, з ними гидували спілкуватися. Річ у тім, що митна служба була дуже корумпованою (і це давало чималі можливості для збагачення), а митарі служили римським завойовникам і окупантам. Тому до них навіть прості люди ставилися дуже зневажливо.

Та одного дня, після зустрічі з Ісусом, життя Матвія змінилося. У Євангелії це описано так: “Ісус побачив чоловіка, що сидів на митниці, по імені Матвій, і каже йому: Іди за Мною. Той устав і пішов услід за Ним (Мф 9:9). І Матвій усе покинув і пішов за Ісусом, залишивши своє прибуткове місце і заможне життя у минулому.

Для людей це була дивина – що Ісус покликав за собою митника, адже таких людей вважали негідниками і великими грішниками. Євангеліє розповідає про це: “Коли Ісус сидів при столі у домі, багато митарів і грішників, і вони посідали з Ним та з Його учнями. Побачивши те, фарисеї сказали до учнів Його: Чому Вчитель ваш їсть і п’є з митарями і грішниками? Ісус же, почувши це, сказав їм: Не здорові потребують лікаря, а хворі… Я не прийшов кликати праведних, а грішників до покаяння (Мф 9 : 10-13).

Про подальше життя Матвія знаємо небагато. Достеменно відомо тільки те, що він став відданим учнем Ісуса Христа, одним із найближчих. Своє подальше життя він присвятив проповідям про християнство. А через 8 років після воскресіння Ісуса написав Євангеліє арамейською мовою. Обставини та місце його смерті достеменно не відомі, але знаємо, що загинув мученицькою смертю.

На іконах Матвія зображують літнім чоловіком із сивим волоссям та бородою. Він зазвичай тримає у руках перо для написання, книгу або сувій, іноді – гроші чи рівницю.

Молитва перед іконою апостола Матвія

«Преславний апостол Матвій, Господу життя присвятив! Почуй молитви мої, допоможи мені впоратися з бідами і труднощами. Визволи мене від бідності і беззаконня. Нехай кривдники мої будуть покарані, а справедливість восторжествує. Вірю я в силу Твою і в силу Господа Бога Всевишнього. Будь поруч зі мною в момент відповідальний, направ мене на шлях вірний. Амінь».

  • Сильна молитва про щасливий шлюб. Потрібно прочитати жінці та чоловікові

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook