бісквітний торт

Бісквітний торт зі сметанно-полуничним кремом (шахматний торт)

Бісквітний торт - один з найпростіших і найсмачніших. А якщо коржі зробити "шахматні", то у розрізі він просто вау!

Бісквітний торт зі сметанно-полуничним кремом

  • Для бісквіта: 8 яєць, 300 г цукру, 200 г борошна, 4 ст. ложки крохмалю, 1 п. розпушувача, 1 п. ванільного цукру, дрібка солі.
Білки відділити від жовтків, додати до них дрібку солі і збити до стійких піків. Продовжуючи збивати, додати цукор, ванільний цукор. Далі жовтки. Вкінці додати просіяне борошно з розпушувачем. Поділити тісто на дві частини, і в одну частину ще додати 3 ст. ложки какао. Випікати окремо білий і темний коржі при 180 °С 45 хв. Коли коржі охолонуть, розрізати кожен навпіл – вийде 4 коржі.
  • Для крему: 1 л сметани збити з цукровою пудрою (додати до смаку) у пишну масу. У збиту масу додати подрібнену полуницю і все збити ще раз.
Кожен корж вирізати колами так, щоб ширина кола відповідала товщині коржа (при нарізанні торта на порційні шматочки утворився квадратик).
Формування бісквіта
Формування бісквіта
Далі зібрати торт: у вирізаний найбільший круг одного кольору вкласти менший круг по діаметру іншого кольору, змастивши їх між собою кремом. І так доки не вийде перший корж. Зверху змастити кремом і починати збирати наступний корж у зворотному порядку (тобто міняти черговість кольорів). І так доки знову, поки складете усі коржі.
Дати торту просочитися декілька годин. Прикрасити за власним бажанням.
Рецепт і фото Оксани Копиняк
Радимо також приготувати інші бісквітні торти:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook