Білково-заварний – ідеальний крем для трубочок, корзинок і тортів

Білково-заварний крем підійде не тільки для наповнення трубочок та корзинок, ним ще й торти прикрашати можна. А рецепт приготування досить простий.

Білково-заварний крем

3 білки, 150 г цукрової пудри, ванілін.
Білки збити до піни, додати потроху пудру і ванілін (можна додати 1 ч. ложку лимонного соку), збити. Поставити білки на водяну баню (вода має постійно кипіти), безперервно збивати приблизно 10-15 хв. Крем стає густішим, пухким. Зняти з вогню і збивати ще, приблизно 1-2 хв.
Отримаємо стійкий, смачний крем. Заповнити ним трубочки або корзинки. Таким кремом можна вирівнювати і прикрашати торти.

Трубочки

400 г борошна, 200 г охолодженого масла, 200 г сметани (20%), 1/2 ч. ложки солі.
Змішати борошно і сіль, додати охолоджене масло, нарізане на маленькі кусочки, і за допомогою виделки або руками розтерти до дрібних крихт. Додати сметану і замісити тісто. Готове тісто поділити на 2 частини, кожну замотати в плівку і поставити в холодильник на 1 год. Розігріти духовку до 200 ОС. Металеві конуси змазати олією. Робочу поверхню присипати борошном, розкотити одну частину тіста в прямокутник товщиною 3 мм і нарізати смужками шириною 2-2,5 см. Кожну смужку тіста накрутити на конус, покласти на пергамент, змастити яйцем і посипати зверху цукром. Так зробити і з другою частиною тіста. Випікати трубочки 15-20 хв, вийняти конуси і охолодити трубочки на решітці.
Рецепт і фото Оксани Білінської

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook