Кухня Рецепти

Бігос

Страва “родом” з польської кухні, але завдяки простим інгредієнтам та нескладному приготуванні стала дуже поширеною та популярною і в Україні.

26.02.2017 20:06

Інгредієнти:
400 г свинини, 100 г копченого бочка, 500 г свіжої капусти, 200 г квашеної капусти, по 1 помідору, цибулині, перчині і яблуку, жменя сухих грибів, 6 шт. чорносливу, сіль, 50 мл сухого червоного вина, 200 мл грибного бульйону, 1 ст. ложка цукру, 200 мл бульйону.

Бочок порізати шматочками, обсмажити на розігрітій сковороді. Посмажити на ній м’ясо, додати чорнослив і яблука. Окремо стушкувати квашену капусту, насамкінець додати цибулю і відварені гриби. Окремо стушкувати свіжу капусту, додати перець, помідори. Усе змішати, додати сіль, цукор, вино, протушкувати 5 хв. Викласти все у горщик, додати бульйон, поставити у розігріту до 180 ºС духовку, готувати 40 хв.