Торт “Спартак”
Тісто: 450 г борошна, 3 ст. ложки какао, 1 ч. ложка соди, 1 яйце, 200 г цукру, 100 г масла, 2 ст. ложки меду, 6 ст. ложок молока. Крем: 1 л молока, 150 г манки, цедра 1 лимона, 150 г цукру, 250-300 г масла.
Молоко, мед, масло, цукор, яйце і соду змішати в одному посуді. Поставити на вогонь, постійно помішуючи довести до утворення піни. Зняти з вогню і додати какао. Коли суміш охолоне, додати борошно. Добре вимішати і замісити еластичне тісто. Тісто розкачувати на пергаменті максимально тоненько. Якщо діаметр форми 26 см, то виходить 11 коржів. На подвійну порцію тіста і форму 22 см, виходить 18 коржів.Для того, щоб легше качалося тісто, можна тримати його на водяній бані. Випікати коржі при температурі 200 ОС по 3 хв.
Крем. Заварити манку з цукром на молоці. Залишити до повного охолодження. Збити до пухкості масло, додаючи частинами манку. Вкінці додати цедру лимону. Перекласти коржі, змащуючи щедро кремом. Обов’язково залишити крем на декор. За бажанням полити глазур’ю.
Рецепт і фото Надії Бутин
Post Views: 91