холодильник і морозилка без світла

Без світла: щоб холодильник і морозилка не розмерзлися

Ми підкажемо, скільки часу тримає холод морозилка і холодильник без світла, як зберегти холод у разі тривалого вимкнення електроенергії, як зробити акумулятори холоду для продуктів своїми руками.

Світло вимикають дедалі частіше і на довший термін. Одна з найбільших проблем, коли доводиться бути без світла добу-дві, а то й більше, – холодильник, в якому стає тепло і починають псуватися продукти, і морозильна камера, яка розмерзається і пливе. Ми підкажемо, як зберегти холод у холодильнику і морозилці у разі тривалого вимкнення електроенергії.

Скільки часу холодильник та морозилка тримає холод?

Якщо вимкнули світло, холодильник, на жаль, дуже швидко нагрівається і продукти у ньому починають псуватися. В середньому, холодильник здатний тримати безпечну для продуктів температуру приблизно упродовж чотирьох годин.

Морозильник здатний утримувати від’ємну температуру від 10 годин (якщо морозилка вмонтована всередині холодильника) до 36 годин (якщо це автономна морозильна камера). Але це тільки за умови, що ви не відкриваєте дверцята і ваша техніка нова і відповідальних виробників!

На час, протягом якого в морозильній камері зберігається від’ємна температура, впливає багато факторів.

  • Якість ущільнювача, наскільки зношена ущільнювальна гумка, розташована по периметру дверцят: що новіший холодильник, що еластичніший ущільнювач, то краще він прилягає до основи і менше випускає холоду.
  • Щільність заповнення продуктами: що краще набита камера, то довше продукти будуть замороженими.
  • Температура заморожування: продукти, заморожені при – 26 ОС протримаються довше, ніж заморожені при – 10 ОС.
  • Розмір морозильної камери: що менша камера, то швидше вона втрачає холод.
  • Температура у приміщенні.

Скільки можна зберігати продукти в морозилці. Інфоргафіка

Як зберегти холод у холодильнику і морозилці якнайдовше?

  1. Відчиняйте дверцята холодильника тільки у крайньому разі і робіть це правильно. Можна один раз відчинити холодильник і випустити все холодне повітря. Тому брати щось із холодильника слід тільки за крайньої потреби. При цьому дверцята слід відчиняти мінімально і якнайшвидше зачинити. Тому наперед обдумайте, що саме хочете взяти з холодильника.
  2. Не відкривайте морозильну камеру! Якщо ви на певне не знаєте, коли з’явиться світло, морозильну камеру краще взагалі не відчиняти. Продукти, які розтанули, не можна заморожувати повторно! Тому якщо вони попливуть – матимете багато клопоту: з’їсти, переробити чи доведеться викинути.
  3. Не кладіть в холодильник продукти кімнатної температури, теплі або гарячі. Вони “заберуть” на себе холод і підвищать температуру в холодильнику.
  4. Перевірте стан ущільнювача на дверцятах. Можливо, його треба поправити або й зовсім замінити.
  5. Придбайте сухий лід, акумулятори холоду або просто заморозьте пластикові пляшки з водою. 20 кг льоду здатні здатні утримувати холод у морозилці об’ємом 500 л протягом 48 годин. Пляшки із замороженою водою можна зберігати в морозильній камері, а коли вимикають світло, частину з них перекладати в холодильник.
  6. Морозильну камері краще тримати щільно наповненою продуктами, а холодильник – не надто щільно – так холод зберігається краще.

Що робити, щоб у морозилці не намерзав лід і її рідше розморожувати?

заморозка морозильник

Як зробити акумулятори холоду своїми руками

Щоб продукти не псувалися, використовують акумулятори холоду. Їх кладуть у термосумки, контейнери із теплоізоляційним шаром, коробки, обкладені з усіх боків пінопластом. А за умови вимкнення світла акумулятори холоду можна класти у холодильник, щоб зберегти там оптимальну температуру.

Акумулятори холоду можна придбати (найчастіше вони з’являються у продажу влітку, коли на них найбільший попит) або зробити своїми руками з підручних матеріалів.

По-суті пляшка із замороженою водою є найпростішим акумулятором холоду. Але є спосіб сповільнити її танення, тож вона “працюватиме” довше. У магазинних акумуляторах холоду часто всередині є спеціальна гелева або силіконова суміш – вони найефективніші.

  • Простіший варіант – сольовий, його можна зробити в домашніх умовах. В 1 л води потрібно розчинити 450 г солі (можна також додати 1 ч. ложку желатину), можна додати барвник, залити у півлітрові або літрові пластикові пляшки і заморозити.
  • Аби зробити акумулятор холоду з наповнювачем, подібним на гель, до 1 л води додати 40 г клею для шпалер, ретельно розмішати, перелити у пляшки і заморозити.
  • Акумулятор холоду з памперса. Розчинити у склянці води 2 ч. ложки солі, поступово вилити всередину підгузка, щоб він усе увібрав, покласти у щільний пакет із зіп-застібкою і заморозити.

Пам’ятайте, що пляшки не можна повністю до горлечка заповнювати рідиною! Під час заморожування рідини розширюються – і може зірвати корок!

Перед застосуванням акумулятор холоду потрібно на 6-8 годин покласти у морозильну камеру. У нашому випадку, коли достеменно невідомо, коли і на скільки пропаде світло, заморожені акумулятори краще постійно тримати у морозилці, щоб за потреби вони були під рукою.

До речі, такі акумулятори не тільки чудово зберігають холод, а й тепло. Тому якщо вдома холодно, підігрійте пляшку-акумулятор і покладіть під ковдру. Так ви швидко зігрієтеся, а тепло триматиметься довше.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook