березовий сік із м'ятою

Березовий сік найкраще смакує з м’ятою

Торік я закрила близько 80 літрів березового соку, багато експериментувала зі смаками. Найбільше сподобався сік з м'ятою та добавками.
Почався сезон березового соку, а отже час визначитися, за яким рецептом консервувати березовий сік на зиму. Мені найкраще смакує березовий сік із м’ятою, але смаки можна робити різні. Тому рекомендую вам рецепти з м’ятою! Попробуйте, може вам щось сподобається – у кожного свій смак.

Березовий сік із м’ятою

  • На 3-літрову банку: 5 ст. ложок без чубка цукру, 2 скибки лимона, 3 листки м’яти, на кінчик ножа лимонної кислоти.
Кожну банку можна робити з різним смаком. Мені подобаються такі поєднання:
  1. 2-3 скибки апельсина + цукор +  лимон + лимонна кислота + м’ята.
  2. 2 шт. чорносливу + 2 скибки лимона + м’ята + лимонна кислота.
  3. Сухофрукти + лимон + лимонна кислота + м’ята.
М’яту даю завжди – у кожну банку. Минулого року мала заморожену полуницю, то додавала по 1 великій полуниці – також добрий напій.
Залити киплячим соком, закрутити, перевернути догори дном, вкутати.
Рецепт Анни Шафранської

Радимо також інші рецепти консервування березового соку:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook