Бельгійські вафлі
На 20-22 вафлі: 180 г борошна, 90 г цукру, 60 г масла (його потрібно розтопити і трішки охолодити), 180 мл молока, 2 яйця, ванілін, 0,5 ч. ложки розпушувача, щіпка солі.
Збити жовтки з цукром до білого кольору. Додати масло (топлене і не гаряче), ванілін, борошно і розпушувач. Перемішати ложкою. Долити молоко і збити міксером. Білки разом зі дрібкою солі збити до стійких піків. Легенько підмішати збиті білки в тісто.
Вафельницю для бельгійських вафель змастити трішки олією, гарно розігріти і готуйте вафлі 4-5 хв до рум’яного відтінку (я наливаю по 1 ст. ложці тіста). Найбільше люблю вафлі з топленим шоколадом, але тут все залежить від смаків і вподобань.
Рецептом поділилася Ірина Гудима
Post Views: 158