Цей рецепт бананового печива на олії добрий тим, що тісто для печива не треба розкочувати. Достатньо зробити невеличкі кульки і притиснути їх виделкою.
Бананове печиво на олії
- 1 яйце, 100-120 г цукру, 1 банан (якщо нема, можна і без нього), 100-120 г олії, ванільний цукор, 0,5 ч. ложки соди (погасити оцтом), приблизно 200-220 г борошна.
- Зверху можна посипати горішками, кунжутом, маком або цукром – кому як до вподоби, а можна і зовсім не посипати.
1 яйце і 100 г цукру перемішати вінчиком (хто любить солодке – можна і 120 г додати), 1 банан (якщо нема, можна і без нього) – розтовкти виделкою. Додати 100-120 г олії, ванільний цукор, 0,5 ч. ложки соди погасити оцтом. Приблизно 200-220 г борошна. Замісити м’якеньке тісто.
Зробити невеличкі кульки, викласти на деко, змащене олією, і притиснути виделкою, щоб був візерунок на печиві. Зверху можна посипати горішками, кунжутом, маком або цукром – кому як до вподоби, а можна і зовсім не посипати.
Поставити в розігріту духовку до 180 градусів, пекти приблизно 15-20 хв до ніжно золотої скоринки. Після того як витягнули печиво з духовки, можна накрити чимось: воно буде не таке сухеньке. Але мені сухеньке теж сподобалось. Я робила подвійну порцію.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Радимо також інші рецепти випічки з бананами:
- Бананові кекси. Швидко і смачно
- Швидкий банановий кекс до чаю – пісна домашня випічка
Post Views: 32