баклажан

Баклажанне віяло під сметанним соусом

Баклажанне віяло має розкішний вигляд і прекрасний смак. Соковита й ароматна страва. Без м'яса, але ситна. Не соромно подати і до святкового столу.

Баклажанне віяло під сметанним соусом

  • 3 баклажани, по 3 помідори і перчини, 1 цибулина, 5 зубців часнику, 100 г твердого сиру, 200 г сметани, 2 ст. ложки майонезу, сіль.

Порізати цибулю, помідори, перець тонкими пластинками. Баклажани розрізати поздовж тонкими пластами, не дорізаючи до кінця, щоб утворилося віяло. Посипати сіллю, залишити на 20 хв, щоб виділився сік і зникла гіркота.

Приготувати соус із вичавленого часнику, тертого сиру, сметану і майонезу, щедро посолити. Можна додати улюблені спеції.

Пластини баклажанів змастити соусом та викласти між ними овочі, перекласти баклажани у деко, полити соусом, що залишився.

Запікати у розігрітій до 180 ОС духовці 40–60 хв. Готову страву посипати зеленню. Смакує холодною і гарячою.

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook