Баклажанне віяло під сметанним соусом
- 3 баклажани, по 3 помідори і перчини, 1 цибулина, 5 зубців часнику, 100 г твердого сиру, 200 г сметани, 2 ст. ложки майонезу, сіль.
Порізати цибулю, помідори, перець тонкими пластинками. Баклажани розрізати поздовж тонкими пластами, не дорізаючи до кінця, щоб утворилося віяло. Посипати сіллю, залишити на 20 хв, щоб виділився сік і зникла гіркота.
Приготувати соус із вичавленого часнику, тертого сиру, сметану і майонезу, щедро посолити. Можна додати улюблені спеції.
Пластини баклажанів змастити соусом та викласти між ними овочі, перекласти баклажани у деко, полити соусом, що залишився.
Запікати у розігрітій до 180 ОС духовці 40–60 хв. Готову страву посипати зеленню. Смакує холодною і гарячою.
Спробуйте також приготувати:
- Любите баклажани? Тоді обов’язково приготуйте баклажани по-корейськи
- Найсмачніші баклажани – в маринаді з часником і медом
Post Views: 48