багет

Багет на холодній опарі. Чудовий рецепт!

Дуже часто печу хліб холодного бродіння. Це смакота! А зараз пропоную рецепт багетів на холодній опарі.

Багет на холодній опарі

  • Холодна опара (біга): 210 г борошна, 1,5 г дріжджів сухих (0,5 ч. ложки) або 4 г пресованих, 210 г води, 0,5 ч. ложки цукру.
З 210 г холодної води відлити 50 мл. В 50 мл теплої води розвести дріжджі і цукор, залишити на 15 хв. До просіяного борошна додати розведені дріжджі, решту холодної води, перемішати, залишити в холодильнику. Раз на добу легенько вимішати. З цієї порції виходить 400 г опари. Бігу можна використовувати через добу, чим старіша, тим краще.
Для багетів потрібно 200 г біги, яку витягнути на ніч з холодильника, накривши плівкою!
  • Тісто: 250 г води (кімнатної температури), 400 г борошна, 8 г солі, 25 г води (теплої), 0,5 ч. ложки цукру, 3 г дріжджів сухих або 8 г пресованих.
До 25 г теплої води додати цукор, дріжджі, розмішати і залишити на 15 хв для активації. До борошна додати воду і залишити на 15 хв, додати 200 г холодної опари і розведені дріжджі, замішувати 5 хв, додати сіль, замішувати ще 8 хв (краще тістомісом, але замішувала руками).
Тісто перемістити в чашу, змащену олією, накрити плівкою і залишити на 3 год, 2 рази обім’яти кожні 60 хв. Тісто поділити на 2-3 частини, сформувати багети (я легенько розкочую тісто, згортаю рулетом).
Багети залишити на 30-40 хв при кімнатній температурі, накривши рушником. Духовку нагріти з деком до 240-250 градусів.
Багети покласти на гаряче деко з пергаментом швом до низу, зробити надрізи. Випікати 5-7 хв з парою (ставлю сковороду з окропом), 25-30 хв без пари при 180-200 градусів.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook