Бабка з вермішелі
Щоб приготувати бабку, макарони відварити до готовності. До макаронів додати вершкове масло і добре перемішати. Потім в окрему миску розбити 8 яєць, склянку молока, додати до смаку сіль і трохи збити міксером чи виделкою. Отриману яєчно-молочну масу влити в вермішель і перемішати. Форму змастити вершковим маслом, влити приготовану макаронно-яєчну суміш. Форму помістити в духовку, розігріту до 160-180 градусів. Випікати бабку приблизно 40-50 хвилин, все залежить від духовки.
Ідеї приготування бабки
- Бабку можна подавати з підливою і м’ясом. Хто любить солодку до чаю, можна присипати цукром. А якщо додати порізані яблука (очищені без шкірки і зерняток) і ще кориці, то буде смакота.
- На Тернопільщині це традиційна Великодня страва і називається Макаран.
- Колись на Вінничині це була “коронна” святкова страва. Готували її з домашньої лапші, замість масла щедро перемішували зі шкварочками, а посередині макаронів викладали обсмажені реберця.
- Якщо вермішель залити соусом бешамель то запіканка виходить дуже смачна не така суха і збита. За бажанням можна додати підсмажене м’ясо курки, можна ще овочі.
- А якщо любите солодке, в суміш додати ванільний цукор і цукор за смаком, яблука, родзинки і випікати.
- Дуже смакує, якщо порізати бабку на кубики і протушкувати у м’ясній підливі. А ще можна готувати в спеціальній формі, щоб вийшли окремі кружечки-колобки.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Радимо також приготувати:
- Три найсмачніші соуси до макаронів
- Вершково-грибний соус з сиром та куркою
- Соус “Бешамель” в мікрохвильовці
Post Views: 63