булочки

Ароматні булочки з повидлом

Ароматні, пишні булочки з домашнім сливовим варенням — ідеальна випічка для затишного сніданку чи вечірнього чаювання. Спробуйте цей простий рецепт!

Ці ароматні булочки нагадують смачну випічку з дитинства. Вони м’які, пишні і сподобаються як дорослим, так і дітям. Домашні булочки можна готувати з будь-яким повидлом або джемом, обираючи начинку на свій смак.

Ароматні булочки з повидлом

  • 400 г борошна, 4 ст. л. цукру, 75 г масла (розтопленого), 250 мл теплого молока, 6 г сухих дріжджів (або 15 г пресованих), сливове варення.

Змішати молоко з цукром і дріжджами, додати розтоплене масло та борошно, добре вимісити тісто. Залишити підніматися на 1 годину. Сформувати невеликі овали (по 100 г кожен), в центр кожного покласти начинку, защипнути і сформувати булочку. Викласти на деко швом до низу.

Залишити підходити на 15 хвилин. Змастити жовтком перед випіканням, посипати кунжутом (за бажанням). Випікати в розігрітій до 180-200°C духовці протягом 20-25 хвилин.

Рецепт і фото – Інара Сідор

Спробуйте також приготувати таку випічку за перевіреними рецептами:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook