Ароматна наливка з горобини “99 листків”

Наливка з ягід горобини і листя вишні, смородини та малини виходить дуже красивого рубінового кольору. Прозора як сльоза. Ароматна-ароматна. І головне – її можна пити відразу після приготування!

Ароматна наливка “99 листків”

На 1,5 л напою: 33 листки вишні, 33 листки смородини, 33 листки малини, 1 скл. ягід чорноплідної горобини, 0,5 л горілки (або розведеного спирту), 1 скл. цукру, лимонний сік за смаком, 800 мл води.

Листя і ягоди помити, скласти у велику каструлю, залити 800 мл води, закрити кришкою і поставити на слабкий вогонь.
Суміш довести до кипіння і кип’ятити приблизно 30 хв.

Остудити, відкинути на друшляк і злегка віджати столовою ложкою. У відвар додати цукор і лимонний сік, злегка підігріти, щоб вони розчинилися.

У негарячий відвар влити 0,5 л горілки, або 200 мл спирту + 300 мл води. Усе, можна пити. Але якщо ви хочете, щоб було не тільки смачно, але ще і красиво, процідіть через лійку з ватою.

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook