Ароматна наливка “99 листків”
На 1,5 л напою: 33 листки вишні, 33 листки смородини, 33 листки малини, 1 скл. ягід чорноплідної горобини, 0,5 л горілки (або розведеного спирту), 1 скл. цукру, лимонний сік за смаком, 800 мл води.
Листя і ягоди помити, скласти у велику каструлю, залити 800 мл води, закрити кришкою і поставити на слабкий вогонь.
Суміш довести до кипіння і кип’ятити приблизно 30 хв.
Остудити, відкинути на друшляк і злегка віджати столовою ложкою. У відвар додати цукор і лимонний сік, злегка підігріти, щоб вони розчинилися.
У негарячий відвар влити 0,5 л горілки, або 200 мл спирту + 300 мл води. Усе, можна пити. Але якщо ви хочете, щоб було не тільки смачно, але ще і красиво, процідіть через лійку з ватою.
Спробуйте також приготувати:
- Рецепт приготування ягідної наливки “Різдвяник”
- Простий дуже хороший рецепт ягідної наливки в 3-літровій банці
Post Views: 44