баклажанова ікра

Ароматна баклажанна ікра. Рецепт консервації

Простий рецепт приготування ікри з баклажанів на зиму. Баклажанна ікра виходить смачна та ароматна. Рецепт на 8 баночок по 0,5 л.

Ароматна баклажанна ікра

  • На 8 баночок по 0,5 л: 2 кг баклажанів, 1,5 кг помідорів, 0,5 кг моркви, 300 г перцю, 0,5 кг цибулі, 50 г часнику, 1 ч. ложка паприки, 1/3 червоного гострого перцю, 200 мл олії, 1,5 ст. ложки солі, 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка оцту. 
Баклажани порізати шматочками, опустити у солону воду (на 3 л води – 1 ст. ложка з чубком). Цибулю порізати дрібними кубиками або перемолоти, посмажити у великій посудині на половині олії до золотавого кольору. Додати перемелену моркву – тушкувати ще 5-7 хв. Додати перемелені баклажани (перед тим, як молоти, їх треба відцідити і віджати від зайвої рідини).  Перемішати, додати решту олії, смажити 15 хв, помішуючи. Додати перемелені помідори, перець і гострий перець. Тушкувати ще 45 хв на невеликому вогні. Додати спеції, тушкувати ще 15 хв. Додати вичавлений часник, 1 ст. ложку оцту, варити ще 2-3 хв. Розкласти у сухі стерильні банки, накрити кришками, стерилізувати 10 хв з моменту закипання, закрутити, перевернути, вкутати.
Рецепт і фото Оксани Копиняк
Детальніше процес приготування можна подивитися на відео:

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook