Айран по-українськи

Айран — відомий напій турецької і кавказької кухні. Він дуже освіжає, особливо в літню спеку. Прискорює роботу шлунку, добре впливає на травлення.

Айран по-українськи

Інгредієнти:
йогурт натуральний, 3.8% 125 г.
вода холодна 125 мл
сіль
м’ята свіжа
(Розраховано на 1 порцію)

Айран — відомий напій турецької і кавказької кухні. Він дуже освіжає, особливо в літню спеку. Тоді подають айран добре охолодженим. Прискорює роботу шлунку, добре впливає на травлення, тому його радять вживати після тривалого застілля з ситними м’ясними стравами. Приготування дуже просте, воно займає лічені хвилини, а користі багато.

Приготування:
Йогурт (в ідеалі це має бути турецький йогурт, але якщо такого не знайдете, візьміть звичайний, не фруктовий і не солодкий з мінімальним вмістом жиру 3,8% ) збити вінчиком, щоб почала утворюватися піна. Продовжуємо збивати і потрошку додаємо холодну воду (звичайну або фільтровану, але без газу).

Вкінці присолити за смаком і за бажанням додати дрібненько нарізану свіжу м’яту. Готовий напій зберігати в холодильнику не більше 3 діб.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook