Курага – сушені або в’ялені абрикоси – не тільки смачний, а й корисний продукт. Курага містить багато калію, фосфору, заліза, вітаміни групи В. Її можна брати з собою на перекус або їсти замість цукерок. А ще курагу додають у десерти, випічку, вівсяну кашу. А найкорисніша курага – домашня. Вона 100% виготовлена зі стиглих добірних абрикосів. без штучних домішок, які покращують її зовнішній вигляд і приваблюють покупця.
Сьогодні ми розповімо, як приготувати смачну і корисну курагу власноруч у себе на кухні.
Абрикоси в’ялені а-ля курага
Абрикоси. Сироп: 1 кг цукру, 0,5 л води.
- Абрикоси помити, видалити кісточки. Зварити сироп з цукру і води (вистачить на кілька кілограмів абрикосів). Абрикоси відварити у сиропі (класти стільки, щоб сироп покрив) 1–5 хв (чим твердіші, тим довше варити), залишити у сиропі на ніч або добу.
- Далі вийняти по одному, викласти на решітку, щоб стік сироп. Сушити, виклавши одним шаром, у сушарці (спершу при 50 °С, а потім при 45 °С 10–15 год), або на сонці, накривши марлею (кілька днів), або у духовці, підставивши під решітку деко для скапування сиропу (увімкнути мінімальний можливий вогонь, 50–60 °С, через 1,5 год прочинити дверцята і сушити ще 3–6 год).
- Зберігати у скляній банці з герметичною кришкою в холодильнику.
- Сироп можна використовувати повторно, після останньої партії закрутити, а взимку готувати з нього компот.
Спробуйте також приготувати:
- Аджика з абрикосів або слив. Ідеальний соус до м’яса! Обов’язково приготуйте хоч кілька баночок!
- “Цитрусове” варення з абрикосів, яке подобається усім. Дуже ароматне, з кислинкою і не надто солодке!
Post Views: 70