чебуреки

А на вечерю – чебуреки з м’ясом і сиром

Чебуреки за цим рецепт вдаються хрумкі зовні і соковиті всередині. А начинку можна робити свою улюблену: класичну м'ясну або ніжну сирну.

Чебуреки – смачна і ситна страва, яку полюбляють у багатьох країнах світу за його хрустку скоринку і соковиту начинку. Для вас – перевірений рецепт смачних чебуреків із простих і доступних інгредієнтів. Потрібно тонко розкотити тісто, наповнити ароматною начинкою, м’ясною або сирною, і посмажити.

Тісто виходить дуже ніжне, адже воно заварне – готується на гарячій воді. Це гарантує ідеальну текстуру. Смажені до золотистої скоринки в достатній кількості олії, ці чебуреки здатні задовольнити навіть найвибагливіший смак.

Чебуреки

  • 400 мл гарячої води (майже кип’ятку), 5 ст. ложки олії, 1 ч. ложки солі, борошно (скільки вбере тісто). Можна додати ложку горілки.
  • Начинка: 1) фарш + цибуля + сіль + перець до смаку + трішки води; 2) сир кисломолочний + 1 яйце + сіль + перець до смаку (можна ще дати трохи твердого сиру).

Секрети соковитої начинки у чебуреках

Тісто повинно бути в міру туге, еластичне, не липнути до рук, дати йому постояти 25 хв. Тонко розкотити тісто у коло, викласти на один край начинку, накрити другим краєм тісто, щільно защипати краї. Смажити у великій кількості олії. Викладати на серветки, щоб увібрали зайву олію.
Рецепт і фото Наталі Крихівської

Перевірені рецепти тіста для чебуреків читайте тут:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook