Святковий польський лимонний пляцок
На коржі: 6 яєць, 6 ст. ложок цукру, 6 ст. ложок борошна, 1 ч. ложка розпушувача. Форма 24–26 см. А також: 600 мл молока, 1 п. сирника на зимно, 1 п. апельсинового желе, 1 п. лимонного пудингу (+50 г масла).
Коржі: білки збити в піну, жовтки збити з цукром і додати борошно з розпушувачем, легенько все змішати. Пекти 20 хв при 180 гр. Коли охолоне, розрізати на 2 коржі.
На холодний корж викласти половину сирника на зимно (приготувати згідно з рецептом на упаковці: 600 г молока холодного збити з пачкою суміші), потім викласти застигле желе (заздалегідь приготувати і залити у форму трішки меншого діаметру), знову корж, зверху охололий лимонний пудинг (приготувати згідно з рецептом на упаковці; я додаю ще 50 г масла в гарячу суміш), викласти решту сирника. Зверху оздобити шоколадною глазурю ( 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка какао , 1 ст. ложка молока , 20 г масла).
Сирник на зимно можна замінити на сир з додаванням цукру і желе, пудинг – на заварний крем. Готувала і так, і так – теж смачно.
Рецепт Алли Москаленко