Ви можете любити чізкейки, ватрушки й іншу випічку з сиру, але краківський сирник – це щось інше, особливе. Начинка виходить неймовірно повітряною і легкою, а ніжне пісочне тісто чудово доповнює її.
Краківський сирник
1 кг сиру, 1 яйце, 8 білків, 8 жовтків, 220 г масла, 350 г цукру, ванілін, 3 ст. ложки крохмалю, 100 г родзинок, 250 г борошна, дрібка солі.
1. 120 г м’якого масла збити зі 120 г цукрової пудри. Додати 1 яйце, ванілін, перемішати. Додати борошно, замісити тісто, покласти в холодильник на годину.
2. Взяти трохи більше половини тіста, розкачати, викласти на деко, застелене пергаментом, проколоти в кількох місцях виделкою, поставити в холодильник на 30 хв. Відтак поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 12–15 хв.
3. Приготувати начинку: перетерти сир, збити його блендером до однорідної маси. Збити решту розм’якшеного масла і 200 г цукрової пудри. Продовжуючи збивати, додати по одному жовтки і по ложці сиру, поки не додасте всю масу.
4. Збити білки з дрібкою солі. Додати 50 г цукрової пудри і збити до щільної піни. Додати крохмаль.
5. У сирну масу додайте промиті родзинки, яєчні білки, дуже акуратно перемішати ложкою.
6. Готовий корж викласти у форму, зверху – сирну начинку. На неї зробити решітку зі смужок із тонко розкоченого тіста.
7. Поставити форму з сирником в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хв. Вимкнути духовку, привідчинити дверцята і дати сирнику постояти годину.
8. Можна полити сирник глазур’ю: збити лимонний сік і цукрову пудру. Дуже смачно!