печиво

Печиво “Хусточки” (“Конвертики”) з яблуками і горіхами

Печиво “Хусточки”

  • 400 г домашнього сиру, 1 яйце, 200 г масла або маргарину, 50 г цукру (за бажанням), ванільний цукор, 0,5 ч. л. розпушувача, 300 г борошна (+-10 г).
  • Начинка: 3-4 яблука, порізані кубиками, збризкані лимонним соком, 1 ч. л. масла, ванільний цукор, кориця, горіхи.

Яблука тушкувати з маслом, ванільним цукром, корицею і горіхами 5-10 хвилин до м’якості, додати подрібнені горіхи, перемішати. Або сирна: сир розім’яти виделкою з яйцем, додати м’яке масло і ретельно змішати. Додати цукор, ванільний цукор, потім борошно і розпушувач, замісити ніжне тісто.

Розділити тісто на дві частини, одну розкотити, вирізати смужки і квадратики розміром 5-6 см. На середину квадратиків покласти по 1 ч. л. начинки, краї скріпити у конвертики. Змастити жовтком, розведеним з водою. Посипати сумішшю цукру та кориці. Випікати 30 хвилин при 200°C до золотистої скоринки. Готові пухкі, ароматні конвертики з ніжним яблучним ароматом кориці ідеально підійдуть для сімейного чаювання.

Авторський рецепт і фото Мар’яни Бородовської

Радимо також прочитати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook