пляцок

Пляцок “Чорне і біле” – на свято те, що треба!

Ефектний святковий пляцок з ніжним заварним кремом, насиченим шоколадним коржем та шаром із горіхами і чорносливом.

Пляцок “Чорне і біле”

  • Форма 25×35 см.
  • Шоколадний корж: 6 жовтків, 6 г ванільного цукру, 150 г цукру, 35 г меду, 150 г сметани, 90 г маргарину, 6 г соди, 0.5 ст. л оцту, 35 г какао, 150 г борошна.
  • Корж з горіхами та чорносливом: 6 білків, 100 г цукру, 1 ст. л кукурудзяного крохмалю, 100 г борошна, 160 г волоських горіхів, 200 г чорносливу.
  • Крем: 500 мл молока, 100 г цукру, 40 г кукурудзяного крохмалю, 100 г білого шоколаду, 200 г вершкового масла.

Збити жовтки з ванільним і звичайним цукром. Додати мед, сметану, розтоплений маргарин і ще раз збити. Додати соду, погашену оцтом, борошно та какао. Збити до однорідності. Випікати при 175 °С 20–25 хв у формі 25×35 см.

Збити білки з цукром до стійкої маси. Додати крохмаль, борошно, подрібнені горіхи та порізаний чорнослив, перемішати. Випікати при 175 °С 20–25 хв у формі 25×35 см.

Розчинити цукор у 250 мл молока, довести до кипіння. Крохмаль розчинити в 250 мл холодного молока, влити в гарячу суміш. Додати білий шоколад, проварити 3–4 хв. Збити масло до пухкої маси, додати охолоджений крем, збити до однорідності.

Розрізати обидва коржі навпіл. Викласти шари в такій послідовності: шоколадний корж – 1/3 крему – горіхово-чорносливовий корж – 1/3 крему – ще один горіхово-чорносливовий корж – 1/3 крему – шоколадний корж. Вирівняти боки кремом, прикрасити шоколадом. Поставити в холодильник на 12 годин.

Рецепт – Iryna Antal. Готувала і фотографувала – Erika Oszuszki 

Радимо також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook