Шоколадний торт
- Бісквіт: 7 яєчних жовтків, щіпка солі, 200 г цукру, 15 ст.л. води, 2 ст.л. соняшникової олії, 200 г борошна, 12 г розпушувача, 3 ст.л. какао-порошку.
- Жовтий крем: 7 яєчних білків, 100 г цукру, 20 г ванільного цукру, 2 пачки ванільного пудингу (по 40 г), 20 г кукурудзяного крохмалю, 700 мл молока, жовтий барвник (за бажанням).
- Білий крем: 500 мл кондитерського крему “Смачно шеф”, 1 упаковка загусника для вершків.
Відокремити білки від жовтків. Додати до жовтків цукор і сіль, збити до пишної маси. Додати олію і воду, продовжити збивати. Просіяти борошно з розпушувачем і какао, додати до маси, перемішати до однорідності. Випікати при 180 °С 20 хвилин у формі 25 × 35 см.
Збити білки на середній швидкості до щільної піни, поступово додаючи 50 г цукру. Змішати пудинг, цукор (50 г), крохмаль і частину молока до однорідності. Долити решту молока, варити до загустіння. Додати у гарячий пудинг ванільний цукор і збиті білки, перемішати.
Вийняти бісквіт із духовки, викласти пудинговий крем, випікати ще 10 хвилин. Охолодити.
Додати загусник до вершків, збити до твердих піків. Викласти білий крем на торт, посипати шоколадною стружкою.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
- Торт “Шоколадне пташине молоко”. Його смак вражає!
- Шоколадний торт з малиною – ідеальне поєднання малини і шоколаду