хрусти

Хрусти (вергуни) – смачний спогад про дитинство

Для багатьох хрусти - смак дитинства. Це традиційна українська випічка, яку ще називають вергуни. Запрошуємо приготувати!

Хрусти (вергуни)

  • Тісто: 250 мл сметани, 250 мл кислого молока, 50 г маргарину, 2 яйця, 100 г цукру, 1,5 ч. ложки соди погашеної оцтом, 700-800 г борошна.
  • А також: цукрова пудра, олія.
Маргарин перетерти з борошном, додати сметану, кисле молоко, соду, яйця, збиті з цукром. Замісити тісто, залишити накрите на 20-30 хв.
Тісто поділити на 2-4 частини, розкотити (я розкочую не дуже тонко), розрізати на смужки. Смужки розрізати на менші смужки. У центрі кожної смужки зробити розріз, просунути один кінець смужки через цей розріз.
Смажити у великій кількості олії. Готові хрусти обсипати пудрою.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook