еклер

Спочатку хочеться життя такого, як еклер…

Ми хочемо, щоб наше життя було схоже на десерт. Але точного рецепта ніхто не має...

Спочатку хочеться життя такого, як еклер. Вишуканого, витонченого, розкішного, популярного – його всі обожнюють, але у кожного воно своє, бо ніхто до кінця не знає, яким воно має бути.

Бігаєш у пошуках правильного рецепта заварного тіста і ідеального крему – ах, які слова, від одних лише назв життя здається особливим: пате-а-шу, патіс’єр, шантії, сабайон муслін, франжипан…

Заварюєш тісто, обережно формуєш кожен еклерчик, стежиш за дотриманням температури і часу, наповнюєш його кремом, підбираєш ідеальну глазур – щоб не лише смак, а й на вигляд були еклери, як у найкращих ресторанах!

І все даремно! То еклери потріскаються при випіканні, то пересохнуть, то не виростуть, то вогкі всередині, то крем витікає… То глазур занадто солодка, то тісто занадто туге, то крем загустий… А ще ж хочеться поекспериментувати з новими начинками, ну, щоб ще цікавіше, ще модніше, ще правильніше… А потім кури доїдати не хочуть.

А хтось взяв і вигадав харчову добавку “Смак еклера”. Морозиво, шоколадки, тортики, сироп до кави – усе зі смаком еклерів, і жодної мороки із заварним тістом чи кремом. Але пахне еклером і створює правильну атмосферу.

І от одного дня ти прокидаєшся і розумієш, що більше не хочеш еклерів

Стомилася від цієї вічної гонитви за створенням ідеального десерту. І хочеш життя такого, як яблучний пиріг. Всіма своїми рецепторами хочеш!

Простого, зрозумілого, домашнього життя, яке знайоме кожному і яке часто недооцінюють. Життя, яке не вимагає пошуків авторських рецептів, дорогих інгредієнтів чи особливого кухонного приладдя.

Хочеться життя, яке не можна підробити, бо немає харчової добавки “Смак яблучного пирога”. І в кафе його не подають.

Життя, яке в кайф просто тому, що воно справжнє, тепле і завжди доречне. Де аромат кориці й запечених яблук нагадує про дитинство. І не треба ламати голову, що смакуватиме до цього вишуканого десерту: карамельне лате, марочіно чи рістрето? А просто заварюєш бабусин трав’яний чай і додаєш ложечку меду із різнотрав’я.

Таке життя не завжди гучне, ефектне чи модне. Воно не спалахує феєрверками, не мерехтить зірками і не переливається діамантами.

Але саме в ньому є душа. І затишок. А це так важливо!

Радимо також прочитати: Мандарини – це про щастя. Солодка зимова історія

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook