Домашній твердий сир
- 1 кг кисломолочного сиру, 1,5 л молока, 100 г масла, 1 ч. ложка соди, 1,5 ч. ложки соди, 2 яйця.
Кисломолочний сир залити молоком, добре перемішати, щоб не було грудочок, поставити на вогонь. Помішуючи довести до кипіння, щоб вийшла зайва сироватка, але не кип’ятити. Тоді відкинути на друшляк, постеливши марлю, або на такий випадок маю кусок нейлонового тюлю, до нього сир не пристає і легко відходить. Добре відтиснути: чим сухіший, тим краще. У ту саму каструлю, в якій проварювали сир, покласти відтиснутий сир, посипати содою і перемішати, поставити на вогонь варити, відразу додати масло і сіль, весь час помішувати. Сир починає плавитись, додати яйця і дуже-дуже швидко перемішати, щоб яйця не згорнулися, а ввібралися в сирну масу.
Коли сир добре розплавився і почав кипіти, зняти і залити у зручну форму.
Для своєї малечі я роблю сир із сосисками. Обрізаю пластикову пляшку, наливаю половину сиру і ставлю 5 сосисок, бажано щоб одна одної не торкалася, і знову заливаю сиром, щоб закрити їх. Охолодити і поставити в холодильник до повного застигання.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Радимо також приготувати домашній сир за іншими перевіреними рецептами:
- Домашній твердий сир із добавками: зеленню, перцем, кмином, паприкою, шинкою або салямі
- Домашній твердий сир із молока “Бринза”. Можна різати скибками!
- П’ять смачних рецептів домашнього сиру
Post Views: 116