Шоколадний рулет
- Деко 35Х40 см
- Інгредієнти для шоколадного бісквіту: 6 яєць, щіпка солі 120 г цукру 6 ст.л. води 20 г темного какао 100 г борошна 1 ч.л. розпушувача (можна і не ставити)
- Крем: 1 яйце 1 упаковка вершкового пудингу (40 г) або борошно чи крохмаль 100 г цукру або за смаком 10 г ванільного цукру 300 мл молока 130-150 г вершкового масла.
- Додатково: 2-3 банани.
Приготувати бісквіт: (у мене всі продукти кімнатної температури) Розділити білки від жовтків. Почати збивати білки. Як тільки з’явиться легка піна, додати сіль і продовжити збивати. Порціями додати цукор. Збивати до м’яких піків.
За допомогою виделки збити жовтки до однорідності. Додати цю суміш до збитих білків, поступово збиваючи при цьому всю масу. Додати воду. Порціями додати просіяне борошно з какао і розпушувачем. Вимішати акуратно тісто лопаткою. Викласти у форму. Розрівняти і випікати у розігрітій духовці до 170 градусів приблизно 20 хв. Готовий бісквіт скрутити у сухий рушник і дати охолонути.
Приготувати крем
До яйця додати цукор, пудинг і трішки молока. Перемішати до однорідності. Додати решту молока і поставити на вогонь. Варити до загустіння. Зняти з вогню і відразу додати вершкове масло і ванільний цукор. Перемішати до однорідності. Накрити харчовою плівкою і дати охолонути. Як охолоне, збити міксером, щоб крем став пишним.
Зібрати рулет
Розкрити скручений бісквіт і по поверхні тіста викласти крем, розрівняти (верхню частину тіста залишити без крему приблизно 5 см, тому що при скручуванні крем буде виходити). У нижню частину викласти цілі банани в один ряд і почати скручувати рулет. Загорнути весь рулет у плівку. Поставити до холодильника для стабілізації.
Інгредієнти і спосіб приготування для світлого рулету такий самий, як і для шоколадного. Єдине: борошна буде 120 г, і замість крему додати варення, яке любите.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
- Рулет із зефірним кремом. Ніжний, наче хмаринка!
- Швидкий і смачний рулет з маковим кремом