Печиво “Лінзер”
- 450 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 300 г вершкового масла або маргарину, 150 г цукру або цукрової пудри (можна 140 г цукру + 10 г ванільного цукру), 1 яйце ціле, 1 жовток, 1 ст.л. сметани, цедра половини лимона, варення або джем (за смаком, у мене чорниця і персик).
До просіяного борошна додати вершкове масло (взяти на половину маргарин і вершкове масло) і розтерти. Додати всі інгредієнти і вимішати однорідне тісто. Поставити у холодильник не менше як на одну годину (можна на цілу ніч). Вийняти тісто з холодильника, розкотити його в пласт.
Вирізати кружки, фігурки, використовуючи форми. У кружках однієї з половинок зробити посередині отвір.
Деко застелити пергаментом і покласти на нього кружечки. Розігріти духовку до 180 °С і відправити туди деко з заготовками на 8-10 хв для випікання.
Після закінчення цього часу вийняти печиво з духовки і дати трохи охолонути. На цілий кружок покласти джем і закрити кружком з отвором. Посипати цукровою пудрою і печиво готове. Можна пригощати і пригощати гостей. Смачного!
Рецепт Erika Oszuszki
Читайте також:
- Пісочне печиво з цукровою пудрою
- Печиво “Пісочні кільця” з арахісом