Медові тістечка в шоколаді та кокосі
- Для коржів: 300 г борошна, 12-15 г розпушувача, 80 г вершкового масла, 200 г цукру, 10 г ванільного цукру, 2 яйця, 3 ст. л. меду, щіпка солі, цедра половини лимона, 200 мл молока.
- Шоколадна помадка: 250 г вершкового масла, 150 г цукру, 40 г какао-порошку, 130 мл молока, 1 ст. л. рому або ромової есенції.
- А також: 250-300 г кокосової стружки (можна замінити на мелені горіхи або подрібнені кукурудзяні палички або подрібнені кольорові вафлі).
Приготувати коржі
До м’якого вершкового масла додати цукор і збити до пишності. Додати по одному яйця і продовжувати збивати. Додати мед (якщо мед твердий, розтопити), сіль, цедру лимона, ванільний цукор. Чергуючи, у два етапи додати молоко і просіяне борошно з розпушувачем. Вимішати однорідне тісто.
У деко, застелене пергаментом, викласти тісто, розрівняти і випікати при 180 °С приблизно 20-25 хвилин. Дати охолонути.
Нарізати корж квадратиками розміром 4 см (можна інший розмір за бажанням). Має вийти близько 40 кубиків.
Приготувати помадку
Всі інгредієнти викласти у сотейник і поставити на вогонь. Постійно перемішувати і довести до кипіння. Дати трішки охолонути (приблизно 10 хвилин), щоб помадка загусла і краще трималася на тісті. На виделку наколоти один кубик, опустити в помадку, вмочити і потім обваляти у кокосовій стружці.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki