Маринад для копчення
- 9 л води, 400 г солі, 4 ст. ложки цукру, 7 лаврових листків, 30 шт. перцю горошком, 2 ст. ложки копченої паприки, 1 ст. ложка суміші трав до м’яса.
Воду закип’ятити і додати всі інгредієнти. Готовий маринад охолодити (щоб був холодний) і залити, щоб було вкрите повністю. Кількість маринаду вистачає на 6 кг продукції. Ковбасу не мариную.
Час маринування – 7 днів. Щоб шинка виходила в розрізі гарного рожевого кольору, маринад міняю кожні 3 дні (варю свіжий маринад). На сьомий день вийняти, щоб стекло, замотати в марлю і сильно стиснути ниткою (шинку, сало і підчеревину).
Коптити приблизно 10 год (5 год холодним копченням, щоб пройшло добре димом,а 5 год – гарячим копченням). Але ще час залежить від коптильні.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Радимо також прочитати інші рецепти маринаду:
- Простий маринад для копчення і запікання сала, шинки, ребер
- Найсоковитіше печене м’ясо – у маринаді з пива
Post Views: 93