Домашні цукерки
- Для шоколадних цукерок: 3 п. вафель “Артек” (з шоколадною начинкою по 80 г), 3 ст. ложки какао, 2 ст. ложки цукру, 50 мл молока, 50 г масла.
- Для білих цукерок: 3 п. вафель з білою начинкою, 4 ст. ложки згущеного молока невареного.
- Для декору: 150 г чорного шоколаду, 50 г кокосової стружки, 60 г арахісу.
Посмажити арахіс і подрібнити. В невеликому сотейнику змішати цукор і какао і відразу влити холодне молоко, розмішати і поставити на вогонь, довести до кипіння і додати масло вершкове (масі дати охолонути). Подрібнити вафлі на дрібну крихту і додати шоколадну масу все добре вимішати.
Так само зробити і з білими вафлями, подрібнити і додати згущене молоко неварене, вимішати, щоб можна сформувати кульку.
З отриманих мас сформувати кульки. На водяній бані розтопити шоколад і занурити білі цукерки (по одній) і відразу ж в кокосову стружку.
Тоді коли з білими впоралися, у цей же шоколад додати подрібнений арахіс і занурити по одній шоколадні цукерки.
Щоб з шоколадом було легко працювати, тримаю його на водяній бані (не на вогні).
Рецепт і фото Марії Гнатів
Спробуйте також приготувати:
- Домашні цукерки “Рафаелло” – за десять хвилин і лише з трьох інгредієнтів
- Приготуйте цукерки вдома Ferrero Rocher
Post Views: 106