Кухня Рецепти

Кабачковий крем суп зі сметанно-сирним топінгом за допомогою блендера

Не подобаються кабачки у смаженому, вареному та тушкованому вигляді? За допомогою звичайного блендера приготуйте смачний крем-суп зі сметанною заправкою та улюбленою зеленню. Смак кабачка відкриється зовсім з іншого боку!

11.12.2020 13:14

Складові супу

Для приготування кремоподібної першої страви знадобиться такий набір продуктів:

  • кабачок — 1 плід невеликого розміру (близько 150-200 грамів);
  • картопля — 200 грамів (2 картоплини середнього розміру);
  • олія рослинна — 35-40 мілілітрів;
  • вершки жирністю від 20% — 3 столові ложки;
  • сіль — за смаком;
  • кисломолочний сир — 40 грамів;
  • сметана — 20 грамів;
  • зелень — за смаком.

Також за бажанням до страви можна додати:

  • кілька хвостів креветок, обсмажених з часником;
  • дрібно нарізане варене куряче філе;
  • насіння гарбуза або льону;
  • улюблені спеції (сушений часник, паприку, білий перець).

Як готувати?

Щоб не відриватися у процесі приготування самого супу, топінг до нього слід зробити заздалегідь. Для цього потрібно взяти ручний або стаціонарний блендер Сecotec і ретельно змішати за його допомогою м’який сир зі сметаною і нарізаною зеленню.

Далі можна переходити безпосередньо до крем-супу. Щоб отримати корисний смаколик, необхідно послідовно виконати такі дії:

  1. Картоплю і кабачок нарізати на кубики середнього розміру і злегка обсмажити на рослинній олії. Доводити овочі до повної готовності непотрібно — достатньо дочекатися появи легкої рум’яної скоринки.
  2. Далі кабачково-картопляну суміш треба залити водою. Важливо зробити це так, щоб рідина повністю покривала всі шматочки овочів. Рівень води має знаходитися приблизно на 1-1,5 см вище, ніж самі кабачки і картопля.
  3. На наступному етапі кабачки з картоплею слід тушкувати до повної готовності. Вимкнути плиту можна тільки тоді, коли овочі почнуть розварюватися.
  4. Разом з залишками води овочі слід ретельно подрібнити в блендері до стану однорідного крему. Потім додати вершки, сіль та спеції і перемішати отриману масу.

Готову страву варто подавати у глибоких супових мисках зі сметанно-сирною «заправкою» і злегка обсмаженим на сковорідці, у тостері або на грилі пшеничним хлібом.

Який на смак кабачковий крем-суп?

Кабачковий суп, приготований за цим рецептом, не має яскраво вираженого овочевого смаку.

Він схожий з іншими супами, приготованими на вершках. Але при цьому ніжніший і оригінальніший.

Легкий молочний присмак у кремоподібного супу з’являється завдяки поєднанню вершків, сметани та домашнього сиру. А спеції та зелень додають трішки пікантності.

Вживати такий суп можна навіть дітям, адже він не містить жодних шкідливих інгредієнтів.