Торт “Мірінда”
- Форма 21 см.
- Для коржів: 2 яйця, 250 г цукру, 280 г молока, 60 г соняшникової олії, 60 г вершкового масла, 240 г борошна, 55 г какао, 10 г соди, 3 г солі, 12 г оцту.
- Для сирного крему: 800 г кисломолочного сиру, 180 г цукрової пудри, 20 г ванільного цукру, 200 г вершкового масла, цедра одного лимона.
- Для глазурі: 800 мл газованого напою “Мірінда”, 2 упаковки ванільного пудингу по 40 г, 15 г крохмалю, 2 ст.л. цукру.
Коржі
Борошно, какао, соду просіяти. Сюди додати цукор, сіль, молоко, олію, розтоплене вершкове масло, яйця. Міксером перемішати до однорідного тіста. Додаємо оцет, змішати. Важливо, щоб оцет додали останнім. Випікати у формі діаметром 21 см, 165 °С, приблизно 1 год – 1.10 хв. При випіканні утвориться “шапочка”, але її зрізати, згодиться для посипання боків торта. Дати охолонути.
Сирний крем
До сиру (можна перетерти) додати цукрову пудру, ванільний цукор, цедру лимона, попередньо збите масло і міксером збити до стану однорідності. Поставити у холодильник, поки приготуємо глазур і підготуємо коржі.
До пудингу додамо цукор, крохмаль і Мірінду. Перемішати до однорідності і варити до загустіння. Корж розрізати на дві частини. У кондитерське кільце поставити ацетатну плівку. Крем поділити на дві порції. Взяти одну частину коржа і поставити у кільце. Рівномірно розмастити сирний крем. Викласти половину глазурі і теж розрівняти. Перед тим, як ставити другий корж, я торт поставила у морозильну камеру на 5 хв (щоб глазур закріпився).
Поставити другий корж, викласти крем і глазур (на цей час глазур трішки загусне. Можете спокійно підігріти і так вилити на сирний крем). У холодильник на 5-6 годин, а краще на всю ніч. Прикрасити за бажанням. Боки посипати залишками коржа, яку зрізали. Я змолола блендером, щоб утворилися крихти.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Спробуйте також приготувати:
- Торт “Спокуса” з вишнями і курагою – він незрівнянний!
- Святкові пляцки: вісім рецептів від господинь із Заходу України
Post Views: 145