м'ясо

Простий маринад для копчення і запікання сала, шинки, ребер

Це сухе засолювання, завдяки якому м'ясо добре просочується спеціями і набуває соковитого і ніжного смаку. Підходить і для коптіння, і для запікання.

Маринад для м’яса

  • На 3 кг м’яса (сала або ребер): 1 ст. ложка суміші мелених перців, 1 ст. ложка копченої паприки, 3 ст. ложки солі, 1 ч. ложка сухого часнику. 
Все змішати і добре натерти кожен шматок, помістити в чисту суху посудину (краще підійде з нержавіючої сталі). На відміну від маринаду, в якому потрібно замочувати кілька днів, в сухому вистачить від 12 до 24 год. Під час засолювання виділяється рідина, зливаємо, обсушуємо. А далі можна коптити або запікати.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Радимо також приготувати печене м’ясо за іншими перевіреними рецептами:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook