Картопляні палички
- 300 г картоплі, 350 г молока, 5 г сухих дріжджів, 1 ч. ложка цукру, 2 ч. ложки солі, 4 зубці часнику, 0,5 ч. ложки солодкої паприки, зелень за смаком, 600-700 г борошна, олія для смаження.
Відварити картоплю (зі шкіркою), почистити ще теплу і пом’яти, щоб не було грудочок, утворилися однорідна картопляна маса.
Підігріти молоко, щоб було такої температури, як картопля, але не гаряче.
У картоплю вилити молоко і добре розмішати (маса має бути трішки тепла). Після того додати дріжджі, цукор, сіль, паприку, зелень і часник і яйце, все добре вимішати.
Тоді додати половину борошна і вимішати, поставити у тепле місце на 40 хв, щоб підійшло. Коли підійде, додати решту борошна і добре вимішати, тісто має бути м’яке.
Тісто накласти у кондитерський мішок (одноразовий), відрізати 2 см. В невелику каструлю влити олію, приблизно 0,5 л, розігріти. Тоді в добре розігріту олію кондитерським мішком витискати смужки тіста довжиною 4-5 см і обрізати кухонними ножицями, зробити приблизно 10 шт. Кожну порцію паличок смажити 4-5 хв до золотистого кольору. Готові палички смакують із соусом зі сметани з зеленню і часником.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Радимо також прочитати:
- А що до пива? Топ-12 рецептів апетитних закусок
- Вівсяні палички «До пива, вина і кави»
Post Views: 128