Універсальне тісто
- 0,5 л теплого молока (не кип’яченого), 2 яйця, 11 г сухих дріжджів, 2 ч. ложки цукру, 3 ч. ложки солі, 150 г масла розтопленого, 50 г олії, борошна стільки, щоб тісто було м’яким.
- Для солодкої випічки додати 2 ст. ложки цукру.
Молоко підігріти, додати цукор і дріжджі, щоб підійшло. Тоді додати яйця і розтоплене масло, посолити. Замісити тісто, в готове тісто вилити олію і добре вимішати, щоб олія увібралася. Поставити в тепле місце, щоб підійшло. І випікати те, що вам до смаку. З цього тіста випічка вдається пухка і ніжна.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Радимо також спробувати інші перевірені рецепти тіста від господинь:
- Ватрушки (дріжджове тісто на кислому молоці або кефірі)
-
Найкраще дріжджове тісто для біляшів і пиріжків, що сходить в холодильнику
Post Views: 140