Рецепт тіста для пиріжків
- 750 мл теплої води, 200 г цукру, 50 г дріжджів, 0,5 ч. ложки солі, 200 мл олії або розтопленого маргарину, 3 яйця + 1 яйце для змащування, 1-1,3 кг борошна.
До теплої води додати 2-3 ст. ложки цукру, дріжджі, кілька ложок борошна, перемішати. Тісто має вийти як на млинці, розмішати і нехай постоїть, щоб утворилася шапка. Тоді додати сіль, олію або розтоплений маргарин, яйця, 150-200 г цукру. Добре розмішати, всипати приблизно 1-1,3 кг борошна, замісити тісто. Накрити і поставити в тепло. Має збільшитися в 2 рази. Тоді викласти на стіл, перемістити і сформувати кульки, ще хвилин 10 хай підходять. Тоді розплескати, покласти начинку (якщо готуєте з начинкою, можна без). Нехай підійдуть. Змастити яйцем збитим, присипати маком або кунжутом. Пекти при температурі 180-190 градусів 15-20 хвилин до готовності. Ви дивіться по своїй духовці. Вдаються дуже смачні пиріжки!
Радимо також спробувати інші перевірені рецепти тіста від господинь:
- Ватрушки (дріжджове тісто на кислому молоці або кефірі)
-
Найкраще дріжджове тісто для біляшів і пиріжків, що сходить в холодильнику