батько і донька

25 правил чоловіка, у якого є донька

Правило 8. Обіймашки – це важливо. Вона маленька. Навколо багато всього великого та страшного. І неважливо, що твоїй маленькій донечці вже 22... Ніжність та любов доньки - невимовна цінність галактичного масштабу.

«За останні кілька років я став татом не однієї дочки, а одразу трьох, – пише Олег Коневських. – Майже миттєво. Так було. В результаті я почав писати для себе список, що постійно поповнюється, «Правила чоловіка, у якого є дочка». Розважайтеся. Доповнюйте. Усміхайтеся».

Якщо у вас є донька…

  1. Важливо все, що каже тобі старша дочка. Важливо все, що каже середня. Важливо все, що каже молодша. Навіть якщо це безглузде белькотання, це важливо. Витрати час і вислухай.
  2. Усі дівчатка гарні. І спробуй їм це не повторити сто тисяч мільйонів разів на день.
  3. Ти для неї не мати. Ти – тато. Не підмінюй дружину. У тебе є свої функції.
  4. Забудь про підвищення голосу. Не програмуй майбутню стерву. Розлютився — попроси вибачення. Батьки також люди.
  5. Іграшок не буває багато чи мало. Просить купити нову — запропонуй віддати іншим дітям дві старі.
  6. Будь-яка дівчинка – принцеса. Ні! Шукай горошини. І виховуй як принцесу. Тяжка праця.
  7. Якщо дзвонить старша, це означає, що вона попросить грошей. Можливо, їй просто набридло бути старшою.
  8. Обіймашки – це важливо. Вона маленька. Навколо багато всього великого та страшного, від чого не захистить навіть мама. І неважливо, що твоїй маленькій вже 22… Ніжність та любов доньки — невимовна цінність галактичного масштабу.
  9. Дочка рветься з тобою у гараж? Хоче допомогти прибрати сніг? Дай їй кілька шурупів і гайок, маленьку лопатку — стараннішого і акуратнішого помічника в тебе не буде.
  10. Створи традицію. Закриваємо гаражні ворота / чистимо картоплю / зачісуємося після ванни – тільки з татом. Завжди. Або майже завжди. Це важлива спільна справа.
  11. Дочка завжди повинна знати, що тато її захистить. Навіть якщо свариться з хлопчиком у дитсадку чи дзвонить з іншого міста та просить забрати її поганого місця. З’ясування стосунків – потім. Головне – захист.
  12. Набрид бардак у кімнаті? Дивимося вище пункти, згадуємо про принцесу, робимо з неї попелюшку і починаємо спільну справу з вашою мінімальною участю.
  13. Не бийте стоматолога чи медсестру у лабораторії поліклініки. Вони хочуть здоров’я вашій дитині. Постарайся пояснити це своїм принцесам. Важливих лікарів у житті жінки багато. Набагато більше, ніж у житті чоловіка.
  14. Кожна дочка має право на персональний вихід у світ лише з татом. Та хоч би в цирк! (А кому цікаво, що ти терпіти не можеш цирк?)
  15. Мама ніколи не помиляється. Помиляєтеся ви обоє. Або всі одразу. “Ми” – це важливо.
  16. Любиш валятись після роботи на дивані та дивитися хокей? «Підсади» на хокей всю родину (вболівальник жіночої статі завжди прекрасний!). І тобі не доведеться купувати другу плазму.
  17. Усі дівчатка мають право поплакати. Так просто. Витираючи сльози та косметику об твою святкову сорочку. Якщо дочка не біжить до тебе поплакати – це привід задуматися. Ну, а для істерики заведіть місце. Так і назвіть: «Місце для скиглення». Ніхто не хоче нити в місці для скигліїв — це факт.
  18. Склади свою багатосерійну казку. Зі своїми героями. Запам’ятає на все життя.
  19. Твоя дочка не з тонкого кришталю. Вона теж має право стрибати на батуті, пірнати в ополонку та розбивати коліна.
  20. Створіть “свої” правила. Наприклад, ми переходимо через дорогу тільки тримаючи тата за руку: “Щоб ти, тату, не втік, і всі бачать, яка в тебе гарна дочка”. Або, наприклад: «Печиво та кекси будуть не дуже смачними, якщо молодші члени сім’ї лізуть до духовки». Або: «Півник у книжці-розмальовці має бути різнобарвним» — просто тому, що ми так вирішили.
  21. Найцінніше – старання. Якщо твоя принцеса ще не вміє малювати, але старається — хвали її саме за старання. З повагою (але без лицемірства!) покажи їй вектор руху на ріст. Лицемірство – це теж брехня, тільки через рожеві окуляри.
  22. «Хочу одягнути саме ось те, бузкове, з конем». Нехай. Якщо дозволяє погода, звісно.
  23. Чоловіки, не намагайтеся зрозуміти, яким чином 4-річна леді самостійно розуміється на складному одязі з п’ятнадцяти спідниць і шести топів-накидок-пелерин. Якось намагався допомогти. Зрозумів, що проти дівчачих інстинктів не попреш. А ось із простим одягом, але із застібками-замочками треба допомагати. Це пришвидшує процес. Ну і принцеса задоволена – про неї турбуються!
  24. Ніколи не розкривайте секретів, якими вона поділилася з вами. Навіть якщо принцеса сама про них розбалакала всьому двору та світу.
  25. Хто сказав, що квіти потрібно дарувати лише дружині?

Радимо також прочитати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook