Пиріг з абрикосовим варенням
- 500 г борошна, 200 г вершкового масла, 2 яйця, 100 г цукру, 2 п. ванільного цукру, щіпка солі.
- Також: 300 мл абрикосового варення, цукрова пудра для посипки.
- Форма 26-28 см.
З’єднати в мисці яйця, щіпку солі, цукор і ванільний цукор, добре перемішати, щоб цукор повністю розчинився. Окремо просіяти борошно і додати до нього вершкове масло, перетерти руками в крихту.
Додати яєчну масу і знову перетерти все до утворення тіста, що нагадує вологий пісок, який при стисканні тримається купи. Підготувати форму, застеливши дно пергаментом.
Половину крихти викласти у форму, рівномірно розподілити та трішки придавити рукою, сформувавши бортики. Викласти варення, зверху посипати рештою крихти.
Розігріти духовку до 160°C і випікати пиріг 30-35 хвилин до золотистого кольору. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Спробуйте також приготувати:
- Пиріг з варенням з продуктів, які завжди є під рукою
- Пиріг із сирним тістом “Решітка”. Печу з ревенем, варенням, яблуками або ягодами