Домашнє масло
- 1 л. охолоджених домашніх вершків, міксер.
Охолоджені вершки (також можна брати сметану), вилити у ємкість і збивати міксером до моменту, поки вершки не розділяться на рідину (маслянку) та масло. Злити маслянку, а масло промити під проточною водою, поки вода не буде прозорою. Далі руками відтиснути з масла рідину, покласти у контейнер, в якому будете зберігати масло. За 15 хвилин домашнє масло готове.
Масло зберігається в холодильнику 7 днів, в морозилці при -19 градусах, масло може зберігатися до 1 року.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Радимо також приготувати:
- Найкращий домашній сир – із кислого молока “У банці”. Часто роблю такий дітям!
- Твердий домашній сир з волоськими горіхами
Post Views: 35