Налисники на кефірі з апельсиновою цедрою
- Тісто: 0,5 л кефіру (йогурту), 250 мл води, 3 яйця, 2-4 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки олії, 350 г борошна (+/-), цедра 1/2 апельсина.
- Начинка: 0,5 кг сиру кисломолочного, 5 ст. ложок цукру (+/-), 3-5 ст. ложок сметани, цедра 1/2 апельсина.
- Також: апельсин, банан або інші фрукти, ягоди, масло, олія.
Міксером збити яйця з цукром, сіллю, додати поступово борошно, кефір, воду, цедру. З цієї порції виходить 30 налисників діаметром 17 см. Смажити на розігрітій сковороді, легко змащеній олією (у мене смальцем). Змастити один раз, за потреби, декілька.
Сир збити блендером, додати сметану, цукор, цедру, вимішати. Сиром змастити налисники, додати порізані фрукти, сформувати.
Або робити без фруктів, обсмажити на маслі з додаванням невеликої кількості олії (щоб не горіло масло).
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати:
- Млинці, що здивують: ажурні, арабські, шоколадні й у вигляді торта
-
Незвичайні та смачні марокканські млинці з пінного тіста з медовим соусом
Post Views: 58