ткемалі

Соус зі слив “Ткемалі”: смачний – це мало сказано”

Ткемалі - традиційний грузинський соус, який полюбили українці. Його готують зі слив (аличі), додаючи багато прянощів, часник і зелень. Смакує з м'ясом та рибою.

Соус зі слив “Ткемалі”

  • 1 кг слив (в оригіналі – червоної аличі), 150 г цукру, 1 ст. ложка солі, 4 ст. ложки олії, 50 мл води, 6 зубців часнику, 1/4 ч. ложки меленого коріандру, 1/4 ч. ложки меленого карі, 1/2 ч. ложки хмелі-сунелі, 1/2 ч. ложки гострої паприки або стручок гострого перцю, 1 ст. ложка оцту, пучок петрушки і кінзи.
Помиті сливи відділити від кістки (не обов’язково), додати воду, на великому вогні довести до кипіння і варити 20 хв. Масу перетерти через сито, збити блендером до однорідності, додати усі інгредієнти, крім оцту і зелені, варити ще 20 хв, постійно помішуючи. Додати порізану зелень і оцет, закип’ятити, налити в стерилізовані баночки і закрити стерилізованими кришками.
Рецепт Олі Думи. Готувала і фотографувала Тетяна Мельничук

Спробуйте також приготувати інші соуси зі слив за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook