чіабата

Чіабата (італійський хліб)

Чіабата - традиційний італійський хліб, який печуть у вигляді невеликих паляниць. Зовні він хрумкий, а всередині - дуже ніжний і повітряний.

Чіабата

  • Опара: 250 мл теплої води, 250 г борошна, 1/4 ч. ложки дріжджів сухих.
  • Тісто: 500 г опари (вся), 250 мл теплої води, 400 г борошна, 1/4 ч. ложки дріжджів сухих, 20 г олії оливкової, 12 г солі.
Опара: у теплій воді розвести дріжджі, додати борошно, замісити, накрити плівкою, залишити при кімнатній температурі на 12-16 год.
Тісто: до опари додати теплу воду і дріжджі, легенько розмішати, щоб розчинилися дріжджі, додати олію, борошно, місити 3 хв, додати сіль і місити 5 хв. Тісто відтягнути і згорнути з чотирьох сторін (ніби конвертом). Тісто помістити в квадратний (прямокутний) лоток, змащений олією, накрити кришкою і залишити на 3 год.
Тісто ще 2 рази згорнути, відтягуючи край з 4 сторін через 40 і 80 хв (руки змастити олією або водою).
Робочу поверхню притрусити борошном, тісто в лотку також притрусити і перевернути на робочу поверхню, щоб тісто само випало з лотка. Тісто злегка притрусити борошном, розділити на 2 частини. Заготовки легенько перемістити на пергамент, залишити на 30-40 хв накривши.
Духовку з деком нагріти до 250 градусів. Випікати 5-7 хв з парою (ставлю сковороду з окропом на низ духовки) і 20-25 хв без пари. Я випікала при 220 градусах.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати чіабату за іншими перевіреними рецептами:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook