Сирник “Фантазія”
- Форма 25×35 см.
- Яблучно-сирний корж: 1 кг яблук порізати на пластинки, 1,5 кг домашнього сиру, 6 жовтків, 1,5 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, 3 ст. ложки крохмалю, 100-150 г масла.
Білки збити до густої піни. Сир, жовтки, цукор, ваніль, крохмаль і масло збити блендером до однорідної маси. Тоді додати білки і акуратно перемішати. Пергамент змастити маслом або маргарином, щедро посипати сухарями, викласти яблука, а поверх яблук сирну масу. Випікати при 180 °С приблизно до години часу. Готовий сирник має підрум’янитися. Коли спечеться, залишити остигати у формі.
- Шоколадні бісквіти: 5 яєць, 170 г цукру, 110 г борошна, 30 г какао, 1 ч. ложка розпушувача.
Білки збити з цукром до густої піни, додати жовтки і решта складники. Випікати при 180 °С до сухого сірника. Порція на 1 бісквіт. Потрібно спекти 2 бісквіти.
- Крем: 0,5 л молока, 4 ст. ложки борошна, 1 п. ванільного цукру, 1 скл. цукру.
Варити до загустіння постійно помішуючи. Накрити харчовою плівкою в контакт і охолодити. Тоді збити 300 г масла і поступово ввести заварну масу. Збити до пишності крему.
Сформувати сирник: бісквіт, 1/2 крему, яблучно-сирний корж яблуками доверху, 1/2 крему, бісквіт. Можна залити сирник шоколадом. Поставити у холодильник для охолодження.
Рецепт і фото Оксани Жидко-Дмитровської
Читайте також:
-
Сирник “Заможний” із сезамовою і маковою начинкою. Такої смакоти ви ще не їли!
- Кокосовий сирник. Просто, смачно і недорого
Post Views: 48