Молода картопля
1 кг молодої картоплі, 100 г вершкового масла(можна замінити олією), 2 зубці часнику
спеції: сіль, паприка копчена, кропу пучечок, 150 г моцарели (сир любих твердих сортів).
Почистити картоплю, поставити варити, заливши холодною водою, на середньому вогні до готовності. Тим часом нарізати дрібно часник, зелень та сир тоненькими пластами (для рецепта я використовую сир моцарела, ви можете брати будь-які сорти твердого сиру).
Коли зварилась картопля, злити воду. Нагріти пательню, покласти вершкове масло, часник та спеції, помішуючи посмажити пару секунд, щоб часник віддав свій аромат у вершкове масло. Викласти відварену картоплю, періодично помішуючи посмажити її до золотистої скоринки на середньому вогні. Потім додати зелень та сир викласти слайсами зверху на картоплю. Накрити кришкою і просмажити на маленькому вогні до моменту, поки сир повністю не розплавиться. Вимкнути вогонь і зразу подавати до столу.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Більше рецептів приготування дивіться у відео господині: https://www.youtube.com/@ukrcook
Радимо також прочитати:
- Не тільки з маслом і кропом: цікаві рецепти приготування молодої картоплі